2021. aasta soome keele õpetaja Sülvi Mõlder Foto: Ave Anniste

2021.aasta soome keele õpetajaks kuulutati 18. märtsil Sülvi Mölder. Aasta kooliks nimetati Pärnu Ülejõe Põhikool ja uue tulija tiitli sai Ruth Rappold Viimsi Gümnaasiumist. Lisaks tänas Soome Instituut aktiivse töö eest Eesti Soome Keele Õpetajate Seltsi juhatust, mille kõik liikmed olid tänavu nomineeritud ka aasta soome keele õpetaja nimetusele.

Sügisel 2020 sai Sindi Gümnaasiumist kool, kus on võimalik õppida soome keelt.  Esimest soome keele rühma asus õpetama Sülvi Mölder. Lisaks õpetab ta soome keelt TÜ Pärnu kolledžis, Pärnu Rahvaülikoolis ja Pärnumaa Kutsehariduskeskuses ning  osaleb muutustega kursis olemiseks ja oma oskuste ja teadmiste täiendamiseks sageli erialastel koolitustel.

Pärnu Rahvaülikooli koolitusjuht Helen Muru: “Sülvi Mölder on töötanud Pärnu Rahvaülikoolis soome keele õpetajana juba 2006. aastast. Koolitajana on ta väga kompetentne ja sõbralik. Need, kes on alustanud õpinguid, on seda ka jätkanud. Sülvi on võtnud soome keele ja kultuuri õpetamise ja tutvustamise erinevatele vanusegruppidele oma südameasjaks.”

Esimest korda valiti aasta soome keele õpetajat 1997. aastal. Aasta õpetaja nimetamisega soovivad korraldajad tutvustada ja tõsta esile õpetajaid, kelle südamega tehtud töö aitab lisaks soome keele oskuse tõstmisele Eestis kaasa Eesti ja Soome keele- ja kultuurisuhete edendamisele.

Aasta soome keele õpetaja valimist korraldab Soome Instituut koostöös Soome suursaatkonna, Eesti Soome Keele Õpetajate Seltsi ja Soome-Eesti Kaubanduskojaga.

Lisainfo:

Soome Instituudi programmijuht Liina Ergma (+372 524 8840, liina.ergma@finst.ee)